Jäämelontaa perämerellä

Ainutlaatuinen arktinen melontaseikkailu Pohjanlahden perukoilla

Koe keväisen meren arktisuus, maista suolaveden maku huulilla, näe elävät jäälautat meren pinnalla, tunne yhteys mereen… Saatat jopa nähdä hylkeen makoilemassa jäälautalla!

Ammattitaitoiset elämysoppaamme johdattelevat meidät turvallisesti melomaan jääröykkiöiden keskelle Perämerellä, Kalajoen edustalla. Tukikohtamme mantereella on Rahjan saaristossa sijaitseva Leppikarvon maja ja lähtösatamana merelle on Konikarvo.

Retkeämme turvaamassa on kymmenelle henkilölle rekisteröity DMS Matilda, joka toimii turvaveneenä melonnan ajan ja mahdollistaa mukavan oleskelun merellä muun muassa lämmitettävän hytin ja wc-tilan vuoksi.

Perämeren arktinen meri ja sääolosuhteet ovat aina arvaamattomat. Jäätilanne voi muuttua tunneissa. Mikäli luonto suo, löydämme jääröykkiöt helposti, mutta varaudumme kuitenkin siihen, että matkaamme turvaveneellä pidemmälle ja laskeudumme veneestä melomaan sopivassa sijainnissa.

Mikäli luonto on puolellamme, pääsemme myös tutustumaan meren sylissä olevaan Maakallan saareen sekä saarelaisten vieraanvaraisuuteen. Maakallan historia ja arktinen luonto tekevät vierailusta saarella aina ainutlaatuisen.

Majoitus on järjestetty uusiin, laadukkaisiin lomahuoneistoihin Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskuksen sydämessä. Välimatka matkailukeskuksesta Leppikarvon majalle ja Konikarvon satamaan on noin 8 km (10 minuutin automatka).

Ohjelmaan sisältyvissä ruokailuissa kiinnitämme huomiota paikallisuuteen ja alueemme antimiin.

Retkiä järjestetään huhti-toukokuussa.

Huom!
Osallistujilla tulee olla perusosaaminen melonnassa, eli melonnan peruskurssi käytynä tai vastaavat taidot.
Jäämelonta on erikoistuote. Tuote on saatavilla vain rajattuna ajankohtana ja on mahdollinen vain ammattitaitoisten oppaiden ja laadukkaan turvaveneen avulla.


Tiedustelethan myös muita melontatuotteita arktisella Perämerellä!

Esimerkkiohjelma

1. päivä

klo 15.00 alkaen saapuminen Kalajoelle, majoittuminen huoneistoihin Hiekkasärkkien matkailukeskuksen ytimessä.

klo 17.00 Nouto majoituskohteesta, siirtyminen Leppikarvon majalle.

klo 17.15 Tervetulotilaisuus Leppikarvon majalla, meren äärellä – kahvi/tee, virvokkeita, suolapalaa. Ohjelman läpikäynti oppaiden johdolla sekä varusteiden jako.

klo 18.00 Melonnan perustekniikan kertaaminen sekä turvallisuusharjoitukset Rahjan saaristossa, tukikohtana Leppikarvon maja.

klo 20.00 Iltapala Leppikarvon majalla.

klo 21.00 Kuljetus majoituskohteeseen.

2. päivä

klo 8.00 Aamiainen majoituskohteessa, toimitetaan huoneistoon.

klo 10.00 Kuljetus Konikarvon satamaan, lähtö melontaretkelle turvaveneen kyydissä. Haetaan jääröykkiöitä ja laskeudutaan veteen veneestä. Jos luonto suo ja kevätjäät eivät estä kulkuamme, pääsemme melomaan meren sylissä olevan Maakallan saaren haminasta ja samalla tutustumaan saaren historiaan ja luontoon.

klo 12.00 Keittolounas merellä; turvaveneessä tai Maakallan saarella.

klo 17.00 Paluu Konikarvon satamaan, kuljetus majoituskohteeseen, jossa virkistäytyminen päivän melontaretken jälkeen.

klo 18.45 Kuljetus Leppikarvon majalle.

klo 19.00 Päivällinen (kolme ruokalajia) Leppikarvon majalla, jonka lomassa kokemusten vaihtoa päivän kokemuksista. Tulevan päivän ohjelman läpikäynti.

klo 22.00 Kuljetus majoituskohteeseen.

3. päivä

klo 8.00 Aamiainen majoituskohteessa, toimitetaan huoneistoon. Huoneiston luovutus tapahtuu ennen 3. päivän melontaosiota, matkatavarat pakataan siis mukaan.

klo 10.30 Kuljetus Konikarvon satamaan, lähtö melontaretkelle turvaveneen kyydissä. Mahdollisuuksien mukaan melotaan jääröykkiöiden keskellä ulkomerellä. Toisena vaihtoehtona tutustuminen suojaisaan Rahjan saaristoon meloen.

klo 12.30 Keittolounas merellä, turvaveneessä.

klo 14.30 Paluu Konikarvon satamaan. Retken päätös Leppikarvon majalla, jossa kerrataan kokemukset ja jaetaan Arktisen meren jäämelojille kunniakirjat. Leppikarvon majalla on mahdollisuus saunaan ja peseytymiseen ennen kotimatkaa.

Hinta:

Alkaen 2200€ / henkilö, kun ryhmässä on 6 henkilöä

Hinta sisältää:

 • Majoituksen huoneistossa Kalajoen Hiekkasärkillä 2 vrk

 • Ruokailut ohjelman mukaisesti

 • Kuljetukset ohjelman mukaisesti

 • Melontaoppaan palvelut ohjelman mukaisesti

 • Kuljetuspalvelut turvaveneellä ohjelman mukaisesti

 • Kuivapuku

 • Kajakki, sisältäen pelastusliivin, melan, aukkopeitteen (mikäli omaa kajakkia ei ole)

 • Muut toivotut palvelut lisämaksusta

Kesto:

2 vuorokautta = 3 päivää

Kulkuväline:

DMS Matilda

Lähtöpaikka:

Keskuskarin venesatama, Keskuskarintie 166

Ajo-ohjeet: Käänny valtatie 8:lta Hiekkasärkkien alueelle ABC-liikennemyymälän kohdalta. Aja suoraan kohti liikenneympyrää. Poistu liikenneympyrän kolmannesta liittymästä Keskuskarintielle. Aja suoraan noin 2 km, kunnes saavut Keskuskarin venesatamaan. Olethan satamassa viimeistään 5 minuuttia ennen lähtöä! 

Lisätietoja:

Hiekka Booking
liisa@hiekkabooking.fi

Puh. 050 405 6548

Leijakoulu Lappis
minna@lappis.fi

Puh. 040 934 5498

 

Kuvat: Mika Hirvonen

Arktinen meri -rannikkopalvelujen kehittämishanke (A75715) on mahdollistanut jäämelonnan tuotepilotoinnin. Käyttöoikeudet pilotoinnin yhteydessä kuvattuun materiaaliin ovat Arktinen meri -rannikkopalvelujen kehittämishankkeella. Hanketta rahoittaa EAKR ja Suomen valtio.

Turvallisuus

Yhteinen turvallisuutemme on meille tärkeää. Käymme läpi asiakkaidemme kanssa veneilyyn liittyvät turvallisuustekijät ennen retkille lähtöä. Jokaiselle asiakkaallemme puetaan myös pelastusliivi ennen veneeseen astumista. Käymme läpi myös tärkeimmät turvallisuusasiat ennen lähtöä.

Mikäli Sinua askarruttaa mikään retkiimme liittyvä turvallisuustekijä, olethan yhteydessä meihin!

Toivomme, että tulet retkillemme vain terveenä. Huolehdithan myös hyvästä käsihygieniasta.
Meillä on myös saatavilla käsidesiä ja kasvomaskeja tarpeen mukaan.

Haluatteko mukaan seikkailuun?

Pyydä tarjous

Räätälöimme ryhmäkohtaiset paketit

Yhteystiedot

 • SeaFox Kalajoki Oy
 • Y-Tunnus: 3270494-2
 • Puh. 0442375884
 • seafoxkalajoki@gmail.com
Copyright © 2023 Sea Fox Kalajoki Oy | Powered by Digimarkkinointi Donetti